Memòria Valencianista.cat · Logo
 
 
Biografia
Inicial
Biografia
Vicent Alfaro i Moreno
València, 12 d'octubre de 1901
Lausana, 5 de maig de 1974

Polític

Militant del blasquista Partido de Unión Republicana Autonomista (PURA), va ser triat regidor a l'Ajuntament de València a les eleccions municipals del 12 d'abril de 1931 què donarien pas a la proclamació de la República.

El 19 de maig l'Ajuntament va aprovar la creació d'una comissió per a estudiar la confecció d'un Estatut d'Autonomia per al País Valencià. Vicent Alfaro va ser designat com un dels seus membres juntament amb M. Simó, Joaquim Reig, Duran i Tortajada, Garcia Ribes i Àlvar Pasqual-Leone. La primera sessió de treball va tindre lloc al juliol per a, pocs dies després, fer públic l'Avantprojecte d'Estatut.

A l'octubre va arribar a l'alcaldia de forma interina subsituïnt Agustí Trigo, què havia demanat un excedència de tres mesos; la seua interinitat durà fins gener del 1932, quan va ser proclamat. Ocuparà l'alcaldia del Cap-i-Casal fins juny del mateix any.

La seua carrera política va continuar a les files d'Esquerra Valenciana, escissió valencianista del PURA fundat el 26 de juliol de 1934 i encapçalat pel també exalcalde de València, Vicent Marco i Miranda.

Els Fets d'Octubre de 1934 portaren a la suspensió governativa dels ajuntaments democràtics electes i a la destitució dels regidors dels partits d'esquerres i valencianistes.

A les eleccions del 16 de febrer de 1936, Esquerra Valenciana formà part del Front Popular, i gràcies a l'èxit electoral, es posà fi al Bienni Negre i cinc dies després fou restituït com a regidor de l'Ajuntament.

El febrer de 1937, ja en plena Guerra Civil, va ser triat secretari general d'Esquerra Valenciana al 2n Congrés del partit.Autoria: RCP


Descarregar biografia en PDF


        © Fundació Josep Irla, 2019 · Avís legal