Ferran Escrivà i Cantos
Sagunt,
10 d'octubre de 1905
Madrid,
24 de febrer de 1977
Pintor i dibuixant
Casat amb la pintora Empar Palacios i Escrivà amb qui tingueren quatre filles: Maria Amparo, Victoria, Maria Dolores i Maria Fernanda.
Estudià Lleis i Filosofia i Lletres a les universitats de Madrid i Barcelona, on a més frequentà diverses academies d'art. Va treballar com a jutge municipal a l'Audiència de València, abandonant el càrrec per tal de dedicar-se plenament a la seua vocació artística.
Fou un dels signants de les Normes de Castelló de 1932.
Durant la Guerra Civil realitzà nombrosos cartells i vinyetes propagandístiques per a la CNT-FAI. El 1937 participà en el Pavelló d'Espanya de l'Exposició de París amb l'obra Treva.
Va ser president del Sindicat de Professions Liberals de la CNT valenciana. Va ser membre del consell de redacció de la revista Libre Studio, revista d'acció cultural al Servei de la CNT, dirigida per Higinio Noja Ruiz i publicada a València entre desembre de 1936 i novembre de 1938.
Al finalitzar la guerra viatjà per diferents països llatinoamericans i, a la seua tornada, donà classes d'Història d'Art Contemporani a l'Escola Sant Carles de València. Va pertànyer a l'Instituto Diego Velázquez del CSIC.
Apassionat defensor de l'abstracció, el 1955 participà al Congrés d'Art Abstracte celebrat al Palacio de la Magdalena de Santander. Publicà entre altres obres, Constantes estructurales de la pintura (1966). Entre les seues pintures més importants destaquen la decoració del Saló de Cent de l'Ateneu de València, els murals de l'Instituto de Cultura Hispánica, i els del Salón España al Hall of Fame del International College of Surgeon de Chicago.
Quan va morir, el Cercle de Belles Arts de València li va dedicar una gran exposició retrospectiva.
Autoria: Maria Àngels Alcolea i Campos
Ferran Escrivà i Cantos
Obra pròpia
Llibres
ESCRIVÁ Y CANTOS, Fernando. Constantes estructurales de la pintura: contribución a una estética experimental. Madrid: Técnica Española, 1966.
Ferran Escrivà i Cantos
Bibliografia
Llibres
AGUILERA CERNÍ. Arte Valenciano. Años 30. València: Generalitat Valenciana, 1998.
IÑIGUEZ, Miguel. Enciclopedia Histórica del Anarquismo Español. Vitoria: Asociación Isaac Puente, 2008.
NAVARRO, Javier. A la Revolución por la Cultura. València: Universitat de València, 2004.